همایش ملی باز توانی روانی اجتماعی در کاشان آغاز به کار کرد

به همت دانشگاه علوم پزشکی همایش ملی باز توانی روانی اجتماعی در کاشان آغاز به کار کرد. نخستین همایش ملی باز توانی روانی اجتماعی با حضور متخصصان روانپزشکی و روانشناسان بالینی سراسر کشور در دانشگاه علوم پزشکی کاشان آغاز به کار کرد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان در مراسم آغاز این همایش گفت: فرار از معنویات عامل اساسی در ایجاد بیماریهای روانی است.
دکتر محمدرضا نیکبخت افزود: گرایش به معنویات و اجرای دستورات اسلام ناب محمدی توسط تمامی افراد جامعه نقش اساسی در پیشگیری از بیماریهای روانی دارد.
وی تصریح کرد: توجه به آفریدگار هستی و پیروی از تعالیم حیات بخش دینی، نقش موثر و سازنده ای در شادابی، نشاط، پویایی و تقویت روح افراد جامعه دارد.
وی، ورزش را از دیگر عوامل تاثیر گذار برای پیشگیری از بیماریهای روانی و جسمی بیان کرد و گفت: انجام حرکات ورزشی، می تواند نقش بسزایی در کاهش بیماریهای جسمی و روحی داشته باشد.
وی با بیان این مطلب که هزینه پیشگیری و درمان بیماریهای روانی کمتر از بیماریهای جسمی نیست گفت: پیشگیری از بیماریهای روانی در سه سطح اول ( پیش از بیماری) ، دوم ( درمان مرحله حاد بیماری) و سوم ( بازتوانی بیمار برای بازگشت به زندگی عادی و پیشگیری از مزمن شدن بیماری) ، در کاهش هزینه ها بسیار موثر است.
وی اظهار امیدواری کرد این همایش نتایج خوبی برای پیشگیری از بیماری روانی در سطح سوم یعنی بازتوانی بیمار برای بازگشت به زندگی عادی و پیشگیری از مزمن شدن بیماری داشته باشد.
دبیر علمی همایش بازتوانی روانی اجتماعی در مراسم آغازین، هدف از برگزاری همایش را تدوین برنامه جامع به منظور پیشگیری از بیماری روانی در سطح سوم بیان کرد.
دکتر افشین احمدوند گفت: در این برنامه باید به تمامی ابعاد زندگی بیمار و تاثیری که بیماری در جنبه های گوناگون زندگی او از جمله شغل، اقتصاد، خانواده و حقوق اجتماعی او می گذارد توجه شود.
به گفته وی، در این همایش در خصوص مسائلی از قبیل چگونه می توان جلوی بازگشت بیماری روانی را گرفت، آیا بهبود قطعی بیماران روانی امکان پذیر است و آیا می توان کاری کرد که بیماران به زندگی عادی برگردند بحث و تبادل نظر می شود.
دکتر احمد وند افزود: هم اکنون دانش علمی جهان در خصوص کنترل علائم بیماری روانی در مرحله حاد به دلیل پیشرفت در داروها و تجهیزات پزشکی در سطح بالایی قرار دارد اما فقدان برنامه هایی جامع برای اجتماع، خانواده و بیمار به منظور پیشگیری از عود بیماری روانی بسیار مشهود است.
در این همایش سه روزه سخنرانی هایی با عناوین تاریخچه و اصول بازتوانی روانی اجتماعی، طبقه بندی بین المللی عملکرد ( ICF) ، حقوق مدنی بیماران روانی، اجتماع، روشهای عصب شناختی در ارزیابی و توانبخشی شناخت اجتماعی مغز، آموزش مهارتهای خود مدیریتی در هنگام بیماری، نقش بیمارستان روانپزشکی در بازتوانی، برنامه بازگشت به اجتماع، فرسودگی شغلی در ارائه دهندگان خدمات سلامت روان، آموزش جنسی در بازتوانی روانی اجتماعی، آموزش مهارتهای اجتماعی (SST )، مداخلات خانوادگی در بازتوانی، ترویج سلامت روان، مدل های بازتوانی در روانپزشکی، بررسی تاثیر تفریح درمانی بر کیفیت زندگی و علائم مثبت و منفی بیماران اسکیزوفرنیا، بازتوانی روانی اجتماعی و درمانهای دارویی، بهبود بیماری روانی، خدمات بازتوانی روانی اجتماعی در دانشجویان، اخلاق حرفه ای و حقوق بیماران روانپزشکی، بازتوانی شغلی و اشتغال حمایتی، مدیریت بیماری، سلامت روانی مبتنی بر جامعه، حمایتگری، نقش مددکاری گروهی در بازتوانی اجتماعی، اسکان حمایتی، اوقات فراغا برای بیماران روانپزشکی و آینده خدمات بازتوانی روانی اجتماعی ارائه خواهد شد.
پزشکان متخصص روانپزشکی و پزشکان عمومی، روانشناسان بالینی، اساتید مددکاری اجتماعی، کاردرمانان و سایر مشمولین آموزش مداوم دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور از جمله شرکت کنندگان در این همایش سراسری هستند.

ساعت : 9:57 -  روز  : چهار شنبه  - 28 /  7 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1865