هفدهمین سمینار سراسری مدیران انجمن ‌های کلیوی سراسر کشور برگزار شد

هفدهمین سمینار سراسری مدیران انجمن های کلیوی سراسر کشور روزهای پنجشنبه و جمعه (پنجم و ششم آبانماه) در سالن اجتماعات دکتر محمد قریب دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان برگزار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان در این سمینار گفت: بیماری های کلیوی از بیماریهای مزمن می باشد که جمعیت زیادی را در دنیا درگیر کرده است.

دکتر محمدحسین اعرابی با بیان این مطلب که بیماریهای قلبی عروقی با دارا بودن بیش از 30 درصد آمار بیماریها، یکی از علتهای اصلی مرگ و میر در دنیا است، تصریح کرد: بیماریهای کلیوی تاثیر زیادی در ایجاد بیماری های قلبی عروقی و دیگر بیماری ها دارد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به لزوم غربالگری در بیماری های کلیوی، تاکید کرد: 32 هزار بیمار کلیوی در کشور وجود دارد که این مساله در کنار شیوع بیماری های زمینه ساز، نظیر دیابت و فشار خون، اهمیت اجرای طرح غربالگری را در زمینه بیماری های کلیوی نشان می دهد.

دکتر اعرابی با بیان اینکه 60 درصد بیماران دیالیزی به علت دیابت دچار نارسایی کلیوی می شوند، افزود: هر هزینه ای در زمینه غربالگری و پیشگیری موجب جلوگیری از وارد آمدن هزینه ها و صدمات بیشتر در آینده می شود.

وی اظهار داشت: متاسفانه نرخ افزایش بیماران کلیوی در کشور نرخ قابل توجهی است و سالیانه 17 درصد به بیماران کلیوی افزوده می شود و در حال حاضر در کشور بیش از 18500 نفر دیالیزی وجود دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان با اشاره به شیوع فزآینده بیماری های کلیوی، گفت: تعداد 123بیمار کلیوی نیازمند دیالیز، در این شهرستان وجود دارند که 98 درصد آنها تحت پوشش بیمه قرار دارند و مشکل اصلی، مربوط به بیماران اتباع بیگانه است.

دکتر اعرابی افزود: علاوه بر این 15 نفر بیمار کلیوی با استفاده از خدمات مرکز دیالیز آران و بیدگل و هشت نفر با شیوه دیالیز صفاقی تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کاشان می باشند.

به گفته وی، هم اکنون 36 دستگاه دیالیز در شهرستان های کاشان و آران و بیدگل فعال است که با اهدای دو دستگاه جدید از سوی خیرین سلامت، تعداد آنها به 38 دستگاه افزایش یافت.

وی اظهار داشت: این دو دستگاه به همت خیرین سلامت با هزینه ای بالغ بر 500 میلیون ریال به تجهیزات پزشکی این شهرستان اضافه شده که یک دستگاه از آن در هفته آینده افتتاح و به بهره برداری خواهد رسید.

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور در این سمینار خواستار تشکیل شورای دیالیز و پیوند کلیه در کشور شد.

مصطفی قاسمی افزود: این شورا با حضور مسئولان انجمن حمایت از بیماران کلیوی، متخصصان نفرولوژی و ارولوژی، نمایندگان وزارتخانه‌های بهداشت و درمان و رفاه می‌تواند برنامه‌های جامع، کامل و صحیحی را از نیازهای بیماران کلیوی تهیه و تدوین کند و با شناسایی اولویت‌های اصلی در درمان این بیماران، سیاست‌گذاری‌های کلان و ضروری این حوزه را ارائه کند.

وی با اشاره به فعالیت این شورا در اوایل انقلاب و منحل شدن آن پس از مدتی افزود: با توجه به ارتباط تنگاتنگ و نزدیک اعضای این شورا با مردم به ویژه بیماران کلیوی و آگاهی از مشکلات آنها، این شورا می‌تواند نقش مؤثر و سازنده‌ای در تصمیم‌گیری‌های کلان داشته باشد.

به گفته وی، با تشکیل شورای دیالیز و پیوند کلیه و ایجاد تمرکز و انسجام در امور درمان بیماران کلیوی به ویژه پیوند در سراسر کشور، دست دلالان و واسطه‌ها نیز در این حوزه کوتاه و تنش‌های ناشی از حضور آنها از بین می‌رود.

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور همچنین از نبود یک مرکز تحقیق و بررسی برای آگاهی و ثبت اطلاعات از وضعیت بیماران پس از پیوند در کشور انتقاد کرد و گفت: تشکیل این مرکز تحقیق و بررسی با همکاری وزرات بهداشت و درمان به منظور ثبت اطلاعات وضعیتی بیماران پیوندی و کلیوی و به روز رسانی آن در هر سه ماه یک‌بار ضروری است.

قاسمی با اشاره به خلل به وجود آمده در رابطه با درمان بیماران کلیوی و اقدام به عمل پیوند بدون در نظر گرفتن ضابطه‌های قانونی توسط بعضی از بیمارستان‌ها افزود: وزارت بهداشت می‌تواند پس از تشکیل این مرکز واحد و منسجم با ارسال بخشنامه‌ای به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور، انجام تمامی عمل‌های پیوند کلیه را از طریق انجمن‌های حمایت از بیماران کلیوی معرفی کند و دست دلالان واسطه‌گر را از این بخش کوتاه کند.

رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور در این سمینار ازانجمن بیماران کلیوی کاشان به عنوان یکی از انجمن‌های فعال و قدیمی کشور یاد کرد و گفت: عملکرد این انجمن از لحاظ ارائه برنامه‌های آموزشی، فرهنگ‌سازی حمایت از بیماران کلیوی در بین مردم، حمایت از بیماران تحت پوشش برای دیالیز و پیوند و انجام کارهای زیربنایی بسیار مطلوب و رضایت‌بخش است.

رییس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کاشان، نیز در این سمینار ارائه راهکارها و برنامه های پیشگیری از بیماریهای کلیوی از طریق انجمنها با همکاری دانشگاه های علوم پزشکی و بحث و بررسی در خصوص فرانشیزهای بیمه ای داروهای مورد مصرف بیماریهای کلیوی از اهداف برگزاری این سمینار است.

ابوالشهید حاج خلیل بهمنی با اشاره به حضور اساتید دانشگاه، مسئولان انجمن ها، هیئت مدیره انجمن حمایت از بیماران کلیوی کشور و مسئولان بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی شهرستان کاشان در این سمینار افزود: تعامل بیشتر با مسئولان بیمه ها و بحث و گفتگو به منظور تسریع و تسهیلات در ارائه خدمات درمانی و دارویی این بیمه گرها به بیماران کلیوی از دیگر اهداف این سیمنار است.

وی خاطرنشان کرد: انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کاشان، در حال حاضر 640 بیمار پیوندی و 153 بیمار دیالیزی را تحت پوشش دارد.

هفدهمین سمینار سراسری مدیران انجمن های کلیوی سراسر کشور به میزبانی انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کاشان با همکاری دانشگاه علوم پزشکی کاشان، فرمانداری ویژه این شهرستان، شهرداری کاشان، شرکتهای تولیدی باریج اسانس و تقطیران و به مدت دو روز برگزار شد.

منبع خبر: روابط عمومی دانشگاه

ساعت : 11:2 -  روز  : یکشنبه  - 8 /  8 / 1390 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1204