سرفه های بیش از دو هفته مشکوک به سل است

به گزارش خبرنگار وب دا، کارشناس مسئول واحد پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان گفت: نمونه خلط سرفه های بیش از دو هفته باید در آزمایشگاه از لحاظ ابتلاء به بیماری سل مورد بررسی قرار گیرد.

محمود نعمتیان افزود: ارجاع بیماران به آزمایشگاه برای بررسی سرفه های بیش از دو هفته از لحاظ ابتلاء به بیماری سل مسئولیت خطیری است که به عهده پزشکان و کارکنان نظام بهداشتی کشور می باشد.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: چه بسا عدم تشخیص و درمان به موقع بیماری سل باعث انتقال عامل بیماری از فرد بیمار به دیگران می شود به طوری که هر فرد مسلول 10 تا 15 نفر را در سال مبتلا می کند.

به گفته وی، عامل بیماری سل از طریق سرفه فرد مسلول ذرات هوا پخش شده و به افراد سالم منتقل می شود.

محمود نعمتیان، روز جهانی مبارزه با سل را فرصتی برای آموزش و اطلاع رسانی به جامعه، بالا بردن آگاهی مردم و افزایش حساسیت نظام سلامت جامعه نسبت به این موضوع دانست.

وی، تعداد مبتلایان به سل در ایران را 10999 نفر تا پایان سال 1388 ذکر کرد و گفت: بیماری سل قابل تشخیص و درمان است و 85 درصد بیمارانی که شناسایی می شوند، به طور کامل بهبود می یابند.

وی با اشاره به ارتباط بیماری سل و ایدز گفت: بیشتر مبتلایان به ایدز به علت ضعف سیستم ایمنی در روزهای آخر عمر به علت ابتلاء به بیماری سل فوت می کنند.

نعمتیان، ضعف سیستم ایمنی بدن انسان را یکی از مهم ترین عوامل در بروز سل دانست و گفت: عدم رعایت نکات بهداشتی، تغذیه نامناسب، استرس زیاد، بیماری های زمینه ای و فضای نامناسب محیط کار و زندگی از دیگر عوامل کمک کننده برای ابتلاء افراد به سل می باشد.

ساعت : 14:9 -  روز  : شنبه  - 23 /  7 / 1390 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1212