ارائه خدمات بیمه ای برای ترمیم دندانهای کودکان زیر 12 سال از ماه آینده

رییس اداره سلامت بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از تحت پوشش بیمه قرار گرفتن، خدمات ترمیم دندانهای کودکان 6 تا 12 ساله از مهرماه سال جاری در کشور خبر داد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر محمد حسین خوشنویسان در مراسم اختتامییه همایش کشوری کارشناس مسئولان بهداشت دهان و دندان دانشگاه علوم پزشکی کشور در کاشان گفت: طبق تفاهم نامه همکاری بین دو وزارتخانه رفاه و بهداشت، بیمه های تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح موظف به پوشش خدمات ترمیمی دندان برای کودکان 6 تا 12 سال می شوند.

وی با اشاره به اجرایی شدن این ابلاغیه از ماه آینده گفت: افرادی نیز که دارای هیچ یک از این بیمه ها نیستند، می توانند با تحت پوشش قرار گرفتن بیمه ایرانیان از این خدمات استفاده نمایند.

رییس اداره سلامت بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار در سال 83 ،شاخص DMFT(دندانهای پوسیده، پر شده و کشیده شده) گروه 12 ساله های کشور که بعنوان گروه مبنای سلامت هر جامعه به شمار می روند، یک و 86 درصد می باشد.

خوشنویسان افزود: این رقم با توجه به استانداردهای سازمان بهداشت جهانی برای کشورهای در حال توسعه عدد مناسبی است اما مشکل اساسی آنجاست که 90 درصد از این رقم را دندانهای پوسیده کودکان زیر 12 سال تشکیل می دهد.

وی با بیان این مطلب که نخستین دندانهای دائمی از شش سالگی پیدا می شود و تا سن 12 سالگی تکمیل می شود، گفت: این سنین بهترین زمان برای پیشگیری از بروز بیماریهای دهان و دندان در سنین بالاتر است.

وی با تاکید بر اینکه پیشگیری مقدم بر درمان و هزینه های آن به مراتب کمتر و موثرتر می دهد گفت: کل هزینه های پیشگیری 10 درصد از هزینه های درمان است.

دکتر محمد حسین خوشنویسان با بیان این مطلب که بیماریهای دهان و دندان یک درصد از بار بیماریهای کشور را دارد و یکی از ریز فاکتورهای ایجاد بیماریهای غیرواگیر با بار 20 درصد، می باشد گفت: با اجرای برنامه های مداخلات پیشگیری می توان ریز فاکتورهای مشترک خطرناک را کاهش داد.

وی تصریح کرد: اجرای برنامه های پیشگیری در کاهش بیماریها و آزاد کردن تختهای بیمارستانی نقش موثر و بسزایی دارد چرا که ارتباط نزدیک

بیماریهای دهان دندان با بیماریهای ریوی، قلبی عروقی، تنفسی، آلزایمر، زایمانهای زودرس و تولد نوزدان کم وزن ثابت شده است.

به گفته وی، اگر پیشگیری از پوسیدگی دندان در سنین پایین انجام نشود با هزینه کردن کل بودجه وزارت بهداشت نیز نمی توان هزینه ترمیم دندانهای پوسیده افراد جامعه را تامین کرد.

خوشنویسان، رویکرد دیگر اداره سلامت بهداشت دهان و دندان در پیشگیری از این بیماریها را آموزش مادران باردار در این زمینه دانست و گفت: این آموزشها به صورت کلاسیک و با توزیع دفتر چه های آموزشی بین این مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی کشور انجام می شود.

وی افزود: با توجه به تولد سالانه یک میلیون و 200 هزار نوزاد در کشور، این دفترچه ها نیز به همین میزان چاپ و در اختیار مادران باردار قرار می گیرد.

گفتنی است همایش کارشناس مسئولان بهداشت دهان و دندان دانشگاههای علوم پزشکی کشور پس از سه روز با اجرای برنامه های مختلف آموزشی و کارگاهی در هتل سبز شهر نیاسر کاشان به کار خود پایان داد.

ساعت : 8:12 -  روز  : یکشنبه  - 28 /  6 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1456