همایش کشوری دهان و دندان در کاشان آغاز به کار کرد

همایش کارشناس مسئولان بهداشت دهان و دندان دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور با حضور روسای اداره سلامت دهان و دندان و مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در کاشان آغاز به کار کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه رییس اداره بهداشت دهان و دندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، هدف از برگزاری این همایش را تبیین و هماهنگی برنامه های آتی این اداره در راستای پیشگیری از بیماریهای دهان و دندان، ارزیابی برنامه های انجام شده و بحث و تبادل نظر در خصوص مشکلات و مسائل این حوزه بیان کرد.

دکتر محمد حسین خوشنویسان، اصلی ترین مشکل این حوزه در حال حاضر را عدم برخورداری تمامی قشرهای جامعه از خدمات سلامت دهان و دندان عنوان کرد و گفت: 50درصد از جمعیت روستایی و محروم کشور تحت پوشش این خدمات قرار دارند.

به گفته وی، هم اکنون تعداد دندانپزشکان کشور از مرز 22 هزار نفر گذشته است در حالیکه فقط 10 درصد از این تعداد در بخش دولتی یعنی مراکز بهداشتی درمانی کشور مشغول به کار هستند و 90 درصد از آنها در بخش خصوصی به مابقی جمعیت کشور ارائه خدمت می نمایند.

وی، انجام خدمات پیشگیری و درمانی برای زنان باردار، سالمندان و تجهیز دندانپزشکی های مراکز بهداشتی درمانی را از جمله برنامه های اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت عنوان کرد.

قائم مقام سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان دهان و دندان را دروازه ورود به بدن دانست و گفت: دهان آیینه تمام نمای بدن است چرا که شروع و تشخیص بیشتر بیماریها از راه دهان است و دهان یک مرکز اصلی برای بروز و مزمن شدن خیلی ازبیماریها بویژه بیماریهای قلبی - عروقی گوارشی و تنفسی است.

دکتر محمد حسین اعرابی، اصلی ترین مشکل حوزه سلامت را مسائل فرهنگی ذکر کرد و گفت: بسیاری از افراد جامعه در بیماریها و سلامت اطلاعات دارند اما در این مورد به باور نرسیده اند تا بدان عمل نمایند.

وی، تغییر نگرش جامعه نسبت به مسائل سلامت و پیشگیری را از وظایف اصلی دست اندرکاران این حوزه و سایر بخشهای اجتماعی ذکر کرد و گفت: باور نداشتن این مسائل ضعف بزرگی است که نه تنها در بین اقشار پایین بلکه در بین اقشار پیشرفته و تحصیل کرده نیز مشهود است .

وی اظهار داشت: تریبون مساجد، کانونها و جلسات مذهبی بعنوان اصلی ترین و پرتجمع ترین مکانهای حضور مردم می تواند بهترین و موثر ترین رسانه در امر آگاهی بخشی و ایجاد باور و نگرش مردم در مسائل بهداشت و سلامت باشد.

به گفته وی، مشکل دیگری که در کشور ما وجود دارد این است که مردم و دولت به درمان بیشتر از پیشگیری اهمیت می دهند در حالیکه سرمایه گذاری در بخش پیشگیری ارزان تر بوده و 100 درصد نتیجه رضایت بخش از آن حاصل می شود.

اعرابی تصریح کرد: در کشور ما افراد هر 3 سال یکبار به دندانپزشک مراجعه می کنند در حالیکه در کشورهای غربی این مراجعه هر 6 ماه یکبار انجام می شود.

وی، مصرف غذاهای زیان بخش و مضر و عدم حمایت شرکتهای بیمه گر از خدمات سلامت دهان و دندان را از دیگر عوامل ایجاد بیماریهای دهان و دندان بیان کرد و گفت: این بیماریها را می توان مادر بسیاری بیماریهای دیگر بیان کرد.

گفتنی است در ابتدای این همایش که به مدت سه روز در هتل سبز شهر نیاسر ادامه دارد، شرکت کنندگان هتک حرمت و توهین به ساحت مقدس قرآن کریم توسط کشیش مسیحی را محکوم نموده و بیزاری و تنفر خود را از این اقدام زشت و منفور اعلام کردند.

ساعت : 8:55 -  روز  : شنبه  - 27 /  6 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1510