در آبانماه سال جاری، طرح ملی پیمایش سلامت دهان در کشور اجرا می شود

مدیر اجرایی پروژه پیمایش ملی دهان گفت: طرح ملی پیمایش سلامت دهان توسط وزارت بهداشت با همکاری دندانپزشکان حوزه معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی از ابتدای آبانماه به مدت یک ماه در سراسر کشور اجرا می شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دکتر شروان شعاعی در گفتگو با خبرنگاران در حاشیه همایش کشوری کارشناس مسئولان بهداشت دهان و دندان دانشگاههای علوم پزشکی افزود: در این طرح بیماریهای دهان و دندان در یکصد هزار نفر از جمعیت کشور به صورت خوشه ای بررسی و شناسایی می شود.

وی، هدف اصلی پیمایش را تعیین وضعیت سلامت دهان افراد کشور در همه گروههای سنی کودک، نوجوان، بالغ و سالمند در سطح استانی و کشوری عنوان کرد و گفت: تعیین وضعیت موجود شاخص های سلامت دهان و دندان این گروهها به ما در تشخیص نیازهای آنها و طراحی و تدوین برنامه های کوتاه مدت و بلند مدت پیشگیری و درمانی لازم برای جامعه در نقاط مختلف کشور کمک می کند.

به گفته وی، با تعیین این شاخصها، منابع مالی و نیروی انسانی مورد نیاز هر استان به صورت بهینه تخصیص داده می شود و با اجرای آ ن، سیستم مرکزی نظارتی جهت پایش تغییرات و انتخاب اولویتهای جدید تشکیل می شود.

شعاعی تصریح کرد: ایجاد بانک اطلاعاتی به منظور تسهیل انجام پژوهش در حیطه سلامت دهان و دندان برای دانشجویان دندانپزشکی و محققین کشور از دیگر مزایای اجرای این طرح است.

وی گفت: اجرا کنندگان این طرح که شامل یک تیم 3 یا 4 نفر می باشند با مراجعه به منازل خانوارهای خوشه های از پیش تعیین شده به انجام معاینه دهان و دندان افراد خانواده می پردازند و پرسشنامه ای در خصوص وضعیت اجتماعی اقتصادی و سلامت خانوار تکمیل می نمایند.

به گفته وی، 160 نفر دندانپزشک، 160 نفر ثبت کننده و 160 نفر مصاحبه گر برای اجرای این طرح در استانهای مختلف کشور آموزش می بینندکه تعداد اجرا کنندگان در هر استان بستگی به میزان جمعیت و خوشه های تعیین شده آن دارد.

ساعت : 8:53 -  روز  : شنبه  - 27 /  6 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1489