به مناسبت هفته بسیج ملی کاهش مصرف نمک عنوان شد:

با کاهش سه گرم مصرف نمک، حدود ۵۰ درصد از بیماری‌های قلبی کمتر می شود

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده، در صورتی که افراد تنها سه گرم از مصرف روزانه نمک خود را کاهش دهند، حدود۵۰ درصد از بیماری‌های قلبی عروقی کمتر می شود.

به گزارش وب دا، دکتر سید علیرضا مروجی، به مناسبت هفته بسیج ملی کاهش مصرف نمک در گفتگو با خبرنگاران افزود: ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورهاست که میانگین مصرف سرانه نمک حدود ۱۰ تا ۱۵گرم در روز می باشد.

وی با بیان اینکه میزان مصرف استاندارد نمک 5گرم در روز است تصریح کرد: مصرف زیاد نمک از مهمترین عوامل فشارخون بالاست و ایران یکی از پر مصرف‌ترین کشورهاست که میانگین مصرف سرانه نمک در روز دو تا سه برابر استاندارد جهانی است.

دکتر مروجی، یکی از دلایل بروز پوکی استخوان را مصرف زیاد نمک عنوان کرد و اظهار داشت: به طور تقریبی از هر سه زن، یک نفر و از هر 12 مرد، یک نفر به پوکی استخوان مبتلا می شوند.

وی همچنین یادآور شد: غذاهای پرنمک و تنقلات شور می‌تواند مخاط معده را تخریب کند و این جریان یکی از راه های افزایش خطر سرطان معده است و در کشور ما سرطان معده از سرطان های شایع می باشد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، اضافه کردن مقدار نمک کمتری (البته یددار تصفیه شده) در هنگام طبخ غذا، خودداری از گذاشتن نمکدان در سفره، استفاده از سبزی های معطر تازه یا خشک برای بهبود طعم غذا به جای استفاده از نمک، استفاده کمتر از غذاهای کنسرو شده، کاهش مصرف انواع شورها و ترشی ها در برنامه غذایی روزانه، عدم استفاده از تنقلات شور به ویژه در برنامه غذایی کودکان، مصرف ذرت بو داده خانگی کم نمک و مغزها مانند گردو، فندق، بادام (خام و بدون نمک) به عنوان میان وعده در برنامه غذایی روزانه را توصیه کرد.

وی، با توصیه به استفاده از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی روزانه اظهار داشت: جوش شیرین که برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک به کار می رود دارای مقدار زیادی سدیم است بنابراین در برنامه غذایی، مصرف محصولاتی که جوش شیرین دارند نیز باید محدود یا قطع شود.

دکتر مروجی، با بیان اینکه بر روی برچسب بعضی مواد غذایی مقدار سدیم موجود در 100گرم از ماده غذایی ذکر شده و باید برای تبدیل مقدار سدیم به نمک آن را در عدد دو و نیم ضرب کرد، ادامه داد: بایستی به تاریخ مصرف نمک، پروانه ساخت از وزارت بهداشت و قید عبارت تصفیه شده بر روی بسته بندی نمک دقت شود.

ساعت : 13:28 -  روز  : یکشنبه  - 7 /  10 / 1393 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :567