به مناسبت آغاز هفته سلامت عنوان شد:

خودمراقبتی بار مراجعه به اورژانس را 50 درصد کاهش می دهد

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفت: خودمراقبتی بارمراجعه به اورژانس و بستری بیمارستانی را 50 درصد کاهش می دهد.

دکتر محمد حسین اعرابی در گفتگو با وب دا، با اشاره به شعار امسال هفته سلامت با عنوان "یک عمر سلامت با خود مراقبتی" افزود: خودمراقبتی همچنین 40 درصد مراجعه به پزشکان عمومی و 17 درصد مراجعه به پزشکان متخصص را نیز کاهش می دهد.

وی، با اشاره به اینکه امروزه بیماری های غیر واگیر مسئول 60 درصد از موارد مرگ و میر در جهان است، بر نقش کلیدی آموزش های خود مراقبتی در کاهش بار بیماری های مزمن هم چون دیابت، آسم و ... تاکید کرد.

دکتر اعرابی، با بیان اینکه بر اساس آمار جهانی خود مراقبتی عامل سلامت 65 تا 85 درصدی افراد است، تصریح کرد: خودمراقبتی عملی است که فرد بر اساس آگاهی، مهارت، دانش و توان خود برای تامین سلامتش به کار می گیرد.

به گفته وی، مبحث خودمراقبتی ساده و بسیار مهم است و تاثیر آن بسیار بیشتر از رعایت موارد بهداشتی برای افراد است که توسط دیگران برای آنها تصمیم گیری می شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، آغاز خودمراقبتی توسط فرد و تسرّی آن به افراد جامعه را تاکید کرد و اظهارداشت: متاسفانه خودمراقبتی در افراد بدلیل اشتغال به امور زندگی مغفول مانده است.

وی، با بیان اینکه خود مراقبتی بخشی از زندگی روزانه مردم و شامل مراقبتی است که به فرزندان، خانواده، دوستان، همسایگان و اجتماعات محلی نیز گسترش می یابد تاکید کرد: خودمراقبتی را نباید با خود درمانی اشتباه گرفت.

وی خاطرنشان کرد: در واقع خود مراقبتی شامل اعمالی است که مردم انجام می دهند تا تندرست بمانند و از سلامت جسمی خود نگهداری کنند، نیازهای اجتماعی و روانی خود را برآورده سازند، از بیماری ها یا حوادث پیشگیری کنند، ناخوشی ها و وضعیت های مزمن را بهبود بخشند و نیز از سلامت خود بعد از بیماری حاد یا ترخیص از بیمارستان حفاظت کنند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان، با تاکید بر لزوم افزایش آگاهی و اطلاعات صحیح در خود مراقبتی ادامه داد: داشتن سبک زندگی سالم شامل تحرک و فعالیت بدنی، تغذیه سالم و پیروی از رژیم غذایی صحیح از جمله راهکارهای خودمراقبتی و ارتقای سلامتی در جامعه است.

گفتنی است شعار امسال این هفته "یک عمر سلامت با خود مراقبتی" نامگذاری شده و برگزاری این هفته به روز" اول تا هفتم اردیبهشت" تغییر یافته است.

ساعت : 10:38 -  روز  : یکشنبه  - 31 /  1 / 1393 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :526