به‌ مناسبت هفته سلامت زنگ سلامت در مدارس کاشان نواخته شد

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان در آیین نواختن زنگ سلامت با اشاره به شعار روز جهانی سلامت با عنوان ‹‹ مقاومت به داروهای میکروبی یک تهدید جهانی›› گفت: همه ما باید این تهدید را جدی بگیریم و نگرش و دیدگاه مان نسبت به مصرف داروها را باید تغییر بدهیم.

دکتر محمدحسین اعرابی افزود: دارو یک ماده شیمیایی، سمی و همانند یک تیغ دولبه است که مصرف آن علاوه بر درمان، عوارضی را نیز برای بدن انسان به دنبال دارد.

به گفته وی، مصرف خودسرانه دارو به ویژه مسکن ها و آنتی بیوتیکها، تجویز زیاد و غیر منطقی داروها توسط پزشکان از جمله عواملی است که باعث بوجود آمدن این تهدید جهانی برای سلامت انسان و جامعه بشری شده است.

وی تصریح کرد: بیش از 10 تا 20 درصد داروهایی که در کشور ما مصرف می شود، خودسرانه و بدون تجویز پزشک می باشد و از سوی دیگر پزشکان نیز به دلیل تمایل بیماران، اقلام زیادی از داروها را در هر نسخه تجویز می کنند.

در کشورهای توسعه یافته جهان، بیش از 25% افراد مراجعه کننده به پزشک، بدون نسخه پیچی ( دریافت دارو) از مطب پزشک خارج می شوند و پزشکان به جای تجویز دارو، توصیه های تغذیه ای، بهداشتی و عمومی را برای بیمار ارائه می کنند.

وی با اشاره به اینکه مصرف ناقص دارو می تواند باعث عوارض جدی برای سلامت انسان بشود، گفت: 80% از افرادی که آنتی بیوتیک گرفته اند دوره درمانی شان را رعایت نمی کنند یعنی به محض ظهور علائم بهبودی در آنها، دارو را قطع می کنند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان افزود: سرانه مصرف دارو در ایران 3 تا 4 برابر سرانه جهانی است و متاسفانه ایران جزء 20 کشور نخست دنیا در مصرف دارو است و بعد از چین در آسیا رتبه دوم مصرف دارو را دارد.

دکتر اعرابی افزود: مصرف زیاد و بی رویه دارو ها علاوه بر به مخاطره انداختن سلامت، موجب تحمیل هزینه های سنگین بر اقتصاد سلامت می شود.

به گفته وی، مصرف بی رویه داروهای تزریقی معضل دیگر سلامت جامعه ما محسوب می شود به طوریکه رقم مصرف این داروها در جهان بیش از 11 درصد اما در کشور ما بیش از 43 درصد یعنی چهار برابر است.

وی، در پایان هدف از برگزاری چنین برنامه ها و نشست هایی را آموزش، اطلاع رسانی و حساس سازی جامعه به ویژه دانش آموزان نسبت به سلامت و تهدیدات آن بر شمرد و گفت: شما دانش آموزان به عنوان مدیران و مادران فردا وظیفه دارید به این مخاطرات بیاندیشید و برای برطرف کردن آن در جامعه تلاش نمائید.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این آئین گفت: خداوند بزرگ، سیستم دفاعی بسیار خوبی را در بدن انسان به ودیعه نهاده است که خود به خود آن را در برابر بسیاری از بیماریها و عوامل بیماریزا ایمن می سازد.

دکتر حسن الماسی افزود: عوامل مختلفی باعث مختل شدن این سیستم دفاعی و کاهش مقاومت بدن نسبت به بیماریها می شود و در چنین مواقعی است که بدن انسان به آنتی بیوتیک ها نیاز دارد.

به گفته وی، اما اگر تعداد دفعات مصرف آنتی بیوتیک ها زیاد شود یا مدت و زمان مصرف کافی نباشد، یا اینکه بی جا و بی رویه مصرف شود باعث مقاومت میکروبها و باکتریها نسبت به این دسته از داروها می شود.

وی تصریح کرد: مقاومت نسبت به این داروها، باعث گسترش بیماریها در سطح جهان می شود بطوریکه امروز برخی عوامل بیماریزا مانند نوعی از بیماری سل و مالاریا، مقاوم به دارو شناخته شده است.

وی تاکید کرد: باید شعار جهانی روز بهداشت را جدی بگیریم و علاوه بر پرهیز از مصرف خودسرانه دارو، نکاتی شامل ‹‹ کامل کردن دوره مصرف، دقت کردن در میزان و ساعات مصرف، نگهداری دارو در شرایط مناسب ›› را رعایت نمائیم.

آیین نواختن زنگ سلامت روز شنبه مورخ 20/1/90 به صورت نمادین در هنرستان دخترانه کتابچی کاشان با حضور جمعی از مسئولان دانشگاه و آموزش و پرورش این شهرستان برگزار شد.

عکس های زنگ سلامت

ساعت : 10:49 -  روز  : یکشنبه  - 21 /  1 / 1390 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1890