سمینار تخصصی تروماهای هسته ای در دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد

سمینار تخصصی تروماهای هسته ای در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه دبیر برگزاری این سمینار گفت: تعریف پرتوها، محافظت در برابر پرتوها و ایمنی هسته ای، اقدامات درمانی در پرتوها و آلودگی زدایی از جمله موضوعات و مباحث تخصصی است که توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی و اساتید مدعو در این سمینار آموزش داده می شود.

محمد افشار، آشنایی پزشکان و پیراپزشکان با راههای محافظت در مقابل پرتوهای هسته ای متشعشع از آلودگان به این پرتوها را از جمله اهداف برگزاری این سمینار تخصصی عنوان کرد.

وی تصریح کرد: آلودگی زدایی، آشنایی پزشکان با نحوه درمان ، اثرات ناشی از حوادث احتمالی هسته ای و آمادگی مقابله با این حوادث از دیگر اهداف برگزاری سمینار است.

افشار با اشاره به صدور گواهینامه پایان دوره برای شرکت کنندگان در سمینار ترومای هسته ای افزود: بیش از یکصد نفر از پزشکان، متخصصان و پیراپزشکان مراکز درمانی و بیمارستانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل در این سمینار شرکت کرده اند.

به گفته وی با توجه به اینکه انرژی هسته ای امروزه بعنوان یکی از انرژیهای پاک، کاربردهای فراوانی دارد آشنایی جامعه پزشکی با این انرژی و اثرات خطرات حوادث احتمالی ناشی از آن ضروری است.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این سمینار با اشاره به ضرورت ایجاد زیرساختهای بیمارستانی برای درمان بیماران حوادث هسته ای گفت: دانشگاه علوم پزشکی یکی از مهمترین مراکز درمانی مرتبط با موضوع حوادث هسته ای است.

دکتر محمدرضا نیکبخت افزود: برگزاری کارگاههای آموزشی، سمینارهای تخصصی و ایجاد زیرساختها نقش موثری در اطلاع رسانی اقدامات پیش گیرنده و آموزش چگونگی مقابله با این حوادث دارد.

وی تصریح کرد: انتقال این آموزشها و نحوه مقابله با این حوادث توسط همکاران بیمارستانی به دیگر افراد و نهادها برای آمادگی همه افراد با حوادث احتمالی هسته ای ضروری است.

رییس مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کاشان هم در این سمینار در خصوص فیزیک پرتوها گفت: انواع اشعه های تابشی اعم از کیهانی، گاما، ایکس، فرابنفش، مرئی، مادون قرمز، میکروویو و امواج رادیویی که در طبیعت وجود دارند حامل انرژی هستند وویژگیها و اثرات متفاوتی دارندکه اشعه گاما می تواند از مواد رادیو اکتیو ساطع شود و انرژی طلایی دارد

دکتر ابوالفضل شجاعی با بیان توضیحاتی در خصوی عناصر رادیواکتیو و تولید ذرات آلفا و بتا و گاما افزود: وقتی ذرات آلفا از ماده ای ساطع می شوند بعلت سنگینی و عدم طی مسافت زیاد از آن آلودگیشان روی بدن و میزان نفوذ آن کمتر از یک دهم میلی متر است، لذا در آلودگی خارجی بدن خطری محسوب نمی شود

وی تصریح کرد: آلودگی ذرات بتا دارای قدرت نفوذ بیشتر از ذرات آلفا و نفوذ به زیر پوست است که نیاز به محافظت دارداما آلودگی ذرات گاما به طور کامل از بدن عبور می کند و نفوذ بالایی که محافظت بیشتری نیاز دارد دارد.

دکتر شجاعی با اشاره به فرکانس بالا، طول موج کوتاه و انرژی بالای اشعه های ایکس و گاما افزود: بعضی از پرتوها می توانند یونیزان شوند.

دومین سمینار تخصصی ترومای هسته ای دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان با ارائه سخنرانی تخصصی توسط اساتید دانشگاه علوم پزشکی و اساتید مدعو پس از یکروز برگزاری در سالن آمفی تئاتر دانشکده پرستاری این دانشگاه به کار خود پایان داد.

ساعت : 13:45 -  روز  : چهار شنبه  - 10 /  9 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1505