نشست هفته سلامت شهرستان کاشان برگزار شد

نشست هفته سلامت شهرستان کاشان با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان و اعضاء آن روز شنبه مورخ 20/12/90 در سالن شهداء ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی کاشان برگزار شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در این نشست، ضمن خیرمقدم و تشکر از حضور اعضاء اظهار داشت: بحث سلامت و سالمندی ملاک و شعار اصلی هفته سلامت است.

دکتر محمد حسین اعرابی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی به عنوان متولی سلامت در شهرستان می باشد، گفت: امر سلامت مربوط به یک سازمان نیست بلکه باید تمام افراد و سازمانها به ویژه سازمانهای ذیربط در این راستا گام بردارند.

وی افزود: ارتقای سلامت جامعه با همکاری و مشارکت سازمانهای مختلف امکان پذیر است.

وی با اشاره به اهمیت بحث سالمندی تصریح کرد: جمعیت ایران از میانسالی به سمت سالمندی در حال حرکت است.

رئیس دانشگاه رسیدن به سن سالمندی را اجتناب ناپذیر دانست و بیان کرد: باید با برنامه ریزی، سالمندی را با سلامتی سپری کرد.

دکتر اعرابی اطلاع رسانی، افزایش آگاهی و حساس کردن مسئولین سازمانها و برنامه ریزی را از اهداف اصلی موضوع سلامت سالمندان ذکر کرد.

وی ادامه داد: با برنامه ریزی در درازمدت و فرهنگ سازی و گسترش آن در جامعه، می توان مسائل مربوط به این دوره را به خوبی کنترل و مدیریت کرد.

وی بیان کرذ: با ارائه پیشنهادات سازنده با موضوع سالمندی، میتوان نه تنها در هفته سلامت، بلکه در طول سال، این موضوع را مورد توجه قرار داد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان کاشان نیز در این نشست، با اشاره به شعار هفته سلامت درسالهای 1391- 1385 اظهار داشت: منظور از سالمند کلیه افراد60 سال و بالاتر می‌باشد.

دکتر مسعود دهقانی گفت: در حال حاضر حدود ششصد میلیون نفر از جمعیت جهان را افراد سالمند بالای 60 سال تشکیل می‌دهند که این رقم تا سال 2020 به یک میلیارد نفر خواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه شمار سالخوردگان ایران تا سال 2020 به رقمی حدود 10 میلیون نفر و تا سال 2050 به بیش از بیست و شش میلیون نفر خواهد رسید، افزود: در سالهای آتی درصد جمعیت سالمندان از درصد جمعیت کودکان پیشی خواهد گرفت.

دکتر دهقانی با اشاره به شتاب افزایش درصد سالمندی در کشورهای درحال توسعه تصریح کرد: 60 درصد از جمعیت سالمند جهان در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند.

وی با اشاره به اقدامات ارائه شده، با توجه به روزهای هفته سلامت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، فعالیت ها، انتظارات و پیشنهادات این دانشگاه را در رابطه با بحث سالمندی بیان کرد.

یکی از اعضاء هیات علمی بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در این مراسم فرآیند بهینه کردن فرصت ها برای رفاه کامل فیزیکی، اجتماعی، روانی به منظور زندگی سالم، مولد بودن و افزایش کیفیت زندگی در افراد مسن را سالمندی سالم بیان کرد.

دکتر سید اصغر رسولی نژاد با اشاره به اینکه سالمندی سالم یک واقعیت است، اظهار داشت: باید تفکر و دیدگاه وابسته بودن افراد سالمند را تغییر داد.

وی، اتصال به خانواده، درگیری فعال در جامعه، فعالیت فیزیکی، رژیم غذایی گیاهی و توجه به معنویات را از نشانه های سالمندی سالم دانست.

وی با اشاره به مهارت و مدیریت زندگی سالمندان گفت: گسترش فعالیت مداوم شبکه های حمایتی منجر به افزایش کیفیت زندگی سالمندان، کسب تجربیات توسط جوانان و افزایش ارتباط جوانان و سالمندان می شود.

گفتنی است هر یک از اعضاء حاضر در جلسه نظرات و اقدامات واحد مربوطه خود را در رابطه با بحث سالمندی بیان کردند.

ساعت : 23:49 -  روز  : یکشنبه  - 21 /  12 / 1390 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1056