جشن ولایت با سخنرانی رئیس ستاد اقامه نماز کشور در دانشگاه برگزار شد

در آستانه عید بزرگ امامت و ولایت علی ابن ابی طالب(ع) در غدیر خم جشن ولایت به همت معاونت دانشجویی - فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان در سالن آمفی تئاتر این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه این مراسم که با حضور رییس دانشگاه علوم پزشکی و استقبال گسترده و بی نظیر دانشجویان این دانشگاه برگزار شد رئیس ستاد اقامه نماز کشور و استاد درسهایی از قرآن با تفسیر آیاتی از کلام الله و استناد به احادیث و روایاتی از پیامبر(ص) و ائمه اطهار (ع) اسراری از نماز و ارزش و اهمیت اقامه این فریضه عبادی را بیان کرد.

حجت الاسلام محسن قرائتی گفت: علت این که پیامبر اکرم (ص) می فرماید: "نماز عمود دین و نور چشم مومن است " به این دلیل است که همه چیز در نماز است و نماز با تمام مسائل فردی و اجتماعی زندگی انسان در ارتباط و تعامل است.

وی افزود: همانطور که خدا تمام نیازهای غذایی انسان را از مدتها قبل از تولدش در شیر مادر آماده و ذخیره کرده است در نماز نیز تمام فضایل و خواصی نهفته است که خیر ات و برکات مادی و معنوی بی شماری را به ادا کننده آن می رساند.

این مفسر و استاد درسهایی از قرآن با تشریح علل وجوب نماز افزود: خدا همه هستی را برای بشر و بشر را برای عبادت آفرید آن هم عبادتی که رنگ خدا داشته باشد و نیت خالصانه در انجام آن باشد.

قرائتی با تاکید بر اینکه عبادت همه چیز را به نظم می آورد و نماز های پنجگانه تنها عبادتی است که به همان شکلی که خدا گفته باید خوانده شود تصریح کرد: خداوندی که انواع و اقسام نعمتهای بی شماری را به ما داده که حتی خیلی از ما شکر بسیاری از آنها را نکرده و حتی نمی دانیم آیا نباید عبادت او را با ادای این نماز به جا بیاوریم.

وی با تاکید بر اینکه یقیناً خیلی از ما قدر نعمت فنر پلک چشم، تنظیم میزان بزاق دهان، اهمیت و کارایی انگشت شصت دست را نمی دانیم و خبر نداریم افزود: اگر پلک چشم ما از این نعمت بهره مند نبود ما باید برای دیدن و حرف زدن با دیگران مرتب پلک چشممان را با دست نگه می داشتیم .

به گفته وی چشم انسان همانند دوربین عکاسی است که عکس سیاه و سفید، نزدیک و دور را تا زمانیکه انسان زنده است بصورت مجانی می گیرد بدون اینکه حتی فیلم آن عوض شود در عین حال که تمام تصاویر و فیلمها را در بایگانی ذهن ذخیره دارد حال آیا این خدای روزی دهنده بی شمار نعمت را نباید روزانه با 17 رکعت نماز عبادت کرد و شکرگذار نعمتهایش را به جا آورد.

قرائتی در ادامه با قرائت آیات و استناد به آن در خصوص ارتباط نماز با مسائل مختلف هستی همچون خورشید، ماه، ستارگان، وضو، قبله، حقوق، ورزش، و غیره را خاطرنشان کرد و گفت: همانطور که ابر و باد و مه و خورشید در کارند تا بشر تحصیل روزی کند این مسائل همه با نماز ارتباط تنگاتنگ و ویژه ای دارد.

به گفته وی، خورشید و ماه و طلوع و غروب آنها برای تعیین زمان نماز، ستارگان برای تعیین جهت و قبله، وضو برای شادابی، نشاط و نظافت، انجام رکوع و سجود و قدم برداشتن به مسجد حرکت و تکاپو در نماز، وجود یک قبله و حضور افراد در صفوف نماز جماعت، عزت، اتحاد، هماهنگی و فروتنی افراد مختلف با موقعیتهای گوناگون در کنار هم و ارتباط حقوق با نماز در صدور احکام نماز باطل یا صحیح برای لباس و مکان غصبی نمازگزار است.

وی ارتباط نماز با آب، خاک، زمان ، یاد شهدا، پیامبر و اهل بیت را یادآور شد و گفت: وقت شناسی در نماز اول وقت، آب برای غسل و وضو و خاک برای تیمم، یادشهدا بواسطه سجده بر تربت شهید کربلا و افزایش فضیلت نماز، یاد پیامبر و اهل بیت بواسطه سلام بر آن حضرت و صلوات بر خاندانش در تشهد است.

وی اضافه کرد: موسیقی و تغذیه نیز در نماز است بواسطه اینکه ریتم کلمات آخر آیات در سوره حمد و توحید همه بر یک و زن و آهنگ به یک قافیه تمام می شود و تغذیه نیز به این دلیل است لقمه حرام نماز نمازگزار را باطل می کند.

حجت الاسلام قرائتی با تاکید بر اینکه نماز مهندسی خداست و همه چیز در آن است افزود: همه ارزشها در نماز است و این نماز است که انسان را از بدیها بازداشته و نور و برکت و معنویت را در زندگیش می آورد.

وی قرائت روزانه 120 آیه قرآن در نمازهای پنجگانه را بواسطه خواندن سوره های حمد و توحید در رکعات نماز یادآور شد و گفت: دعا در نماز "اهدنا الصراط المستقیم" ، کمک به افراد محروم " انگشتر دادن حضرت علی (ع) در نماز"، تامل ملاحظه افرادی که از نماز عقب ماندند توسط امام جماعت در زمان رکوع به اندازه یک سبحان اله، زینت کردن برای زنان و عطر زدن در نماز است.

به گفته وی، رنگ در نماز بواسطه پوشیدن لباس سفید برای نماز گزار، ادب در نماز بدلیل اقتدای همه مامومین به یک امام جماعت و عدم تقدم از او در خواندن در جماعت، انتخابات در نماز بواسطه آزاد گذاشتن ماموم برای اینکه هر کس را قبول دارد پشت سرش نماز بخواند، آزادی در نماز بواسطه آزاد بودن نماز گزار برای قصد فرادا در نماز جماعت ، تواضع و عدالت در نماز است چون ممکن است ماموم که پیر تر و بزرگتر است به امام جماعتی عادلی اقتدا کند که جوان تر و کوچکتر از خودش است.

قرائتی با اشاره به اینکه نماز گره خوردن بی نهایت کوچک با بی نهایت بزرگ است گفت: کمک کردن به فقرا هم با دادن زکات در کنار نماز سفارش شده و نماز بی زکات قبول نیست.

وی در پایان گفت : چگونه می توانیم بگوییم خدا را دوست داریم ولی با او صحبت نکنیم و قدر دان نعمتهایش نباشیم حیف نیست خدایی که این همه نعمت را به ما داده عبادت نکنیم و شکرگزار نعمتهایش نباشیم.

گفتنی است سخنرانی حجت الاسلام قرائتی و تفسیر آیات در بیان اسرار نماز با شیوه جذاب و دلنشین قرائت آیات بصورت زنده و با صوت قاری و حافظ قرآن آقای دباغ انجام شد که بسیار مورد استقبال دانشجویان قرار گرفت .

پخش کلیپ صلوات بر امیر المومنین ، اهدای هدایا به دانشجویان سادات، اجرای گروه موسیقی سنتی نغمه، برگزاری مسابقه و اهدای جوایز از جمله برنامه های جشن ولایت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی کاشان بود .

ساعت : 16:0 -  روز  : چهار شنبه  - 3 /  9 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1592