طرح مطالعه شاخص های چند گانه سلامت و جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی کاشان اجرا می شود

همزمان با سراسر کشور طرح  مطالعه شاخص های چند گانه سلامت و جمعیت در دانشگاه علوم پزشکی کاشان اجرا می شود
نقش اطلاعات و شواهد در تصمیم گیری ها موضوعی کاملا اثبات شده و بدیهی است . در نظام سلامت نیز گردآوری اطلاعات جامع و کامل در زمینه جمعیت و وضعیت سلامت آنان کلیدی ترین ابزار در راستای تدوین سیاست ها، مداخله ها و برنامه ریزی های مناسب و منطبق تر با نیازهای جامعه محسوب می گردد. همچنین با استفاده از این اطلاعات، نظارت و پایش پیشرفت ها و دستاورد ها در مقیاس ملی و بین المللی میسر می گردد. این اطلاعات، می توانند برای تولید شاخص هایی به کار روند که وضعیت سلامت را در هر مقطع از زمان و در مقایسه با کشورهای دیگر نشان می دهند. بدون تولید اینگونه اطلاعات و نشانگر ها، نظام سلامت ممکن است پا در مسیری بی راهه نهاده و بدون در نظر گرفتن نیازهای واقعی ، منابع را در مسیر غیر واقعی وغیر اثر بخش هزینه نماید.

در حال حاضر با عنایت به اهمیت اطلاعات در زمینه تدوین برنامه های توسعه فرهنگی واقتصادی خصوصا برنامه پنجم، اجرای برنامه پزشک خانواده در شهر ها وتوجه ویژه به طراحی مداخلاتی برای کاهش بی عدالتی در سلامت، تهیه و محاسبه شاخص های مهم سلامت از طریق انجام بررسی شاخص های چند گانه سلامت و جمعیت یکی از اولویت های کشور می باشد. از سویی دیگر، شاخص های اهداف توسعه هزاره ( MDGs ) که یکی از تعهدات بین المللی کشورمان بوده و جمهوری اسلامی را از نظر دستیابی به اهداف توسعه هزاره با سایر کشورها مقایسه می کند، بر اساس داده های حاصل از این بررسی قابل تولید وگزارش خواهد بود.

در طی یک دهه اخیر مطالعه جامعی که بتواند اطلاعات کامل، به روز و قابل اعتمادی در زمینه سلامتی جامعه به دست دهد، صورت نپذیرفته است. لذا مطالعه " بررسی شاخص های چند گانه سلامت و جمعیت در جمهوری اسلامی ایران ( IrMIDHS )" طراحی شده است تا داده های معتبر و قابل اعتماد حاصل از این بررسی مورد استفاده بخش های مختلف کشور از جمله سیاستگذاران سلامت در سطح ملی و استانی قرار گیرد.

در این مطالعه خانوارهایی در سطح هر استان به طور تصادفی انتخاب شده و مورد مصاحبه قرار می گیرند. از این خانوارها، سئوالاتی در زمینه های مختلف نظیر ویژگی های اجتماعی و اقتصادی خانوار، مرگ ومیر، باروری، پوشش خدمات سلامت کودکان و زنان؛ و میزان دانش مردم در زمینه بیماری های مهم پرسیده خواهد شد. با توجه به اهمیت دقت وصحت اطلاعات، مشارکت و همکاری موثر همه دست اندرکاران در این طرح بسیار حیاتی است. در این راستا تیمی متشکل از 2 مصاحبه گر و یک نفر بازبین از نیمه دوم آبان لغایت پایان آذر ماه جهت جمع آوری اطلاعات به درب خانوارها در شهرستان کاشان و آران وبیدگل مراجعه خواهند نمود.

ساعت : 7:46 -  روز  : شنبه  - 22 /  8 / 1389 /  شماره خبر : 28 / تعداد نمايش :1729